Την προηγούμενη Τετάρτη, έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα μιας πολύ σημαντικής έρευνας του Βρετανικού Υπουργείου Υγείας.

Τα αποτελέσματα της, έδειξαν πως το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι έως και 95% ασφαλέστερο από το κανονικό.

Ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο που δεν αναφέρθηκε παραπλήσια με τα αποτελέσματα της έρευνας του Βρετανικού Υπουργείου Υγείας ήταν πως το άτμισμα είναι 40% πιο οικονομικό από το κάπνισμα!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα NerdWallet, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης εξοικονομούν 1.387$ το χρόνο σε έναν καπνιστή που καπνίζει 1 πακέτο την ημέρα, ο οποίος με τα τωρινά δεδομένα ξοδεύει 2.569$ το χρόνο. Παρόλο που το ποσό των 1.387$ δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, αν λάβουμε υπόψη ότι το κάπνισμα είναι περισσότερο δημοφιλές μεταξύ ανθρώπων που προέρχονται από χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα, η εξοικονόμηση αυτή μπορεί να αποδειχθεί άκρως σημαντική.

Αν μάλιστα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρονικά τσιγάρα όχι μίας χρήσης, που ανανεώνετε το υγρό αναπλήρωσης, μπορείτε να ‘’ρίξετε’’ το κόστος χρήσης σε 500$ με 600$ το χρόνο. Το οποίο μεταφράζεται σε εξοικονόμηση περίπου 2000$ το χρόνο! Σκεφτείτε πόσα χρήματα μπορείτε να εξοικονομήσετε σε βάθος χρόνου…

Σίγουρα το να σταματήσει κανείς το κάπνισμα αποτελεί την καλύτερη επιλογή για την υγεία και το πορτοφόλι του. Αν όμως επιζητά μια εναλλακτική λύση, λιγότερο επιβλαβή και σαφέστατα οικονομικότερη το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί τη λύση αυτή.  

Πηγή: http://time.com/money/4005030/vaping-healthier-cigarettes-expensive/