Η λειτουργία του ελέγχου θερμοκρασίας δεν είναι απλά μια νέα μόδα που αποσκοπεί σε μεγαλύτερες πωλήσεις.

Για αρκετά χρόνια η θερμοκρασία που επιτυγχάναμε στον ατμοποιητή μας, είχε άμεση σχέση με τις ρυθμίσεις των συσκευών μας με τη μορφή των Volt και των Watts. Με αυτό τον τρόπο όμως δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε τι θερμοκρασία είχε ο ατμοποιητής.

Τώρα πλέον με τον έλεγχο θερμοκρασίας μπορούμε να ορίσουμε την θερμοκρασία που αναπτύσεται στον ατμοποιητή μας.

Η λειτουργία ελέγχου θερμοκρασίας σαν τεχνολογία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και το μόνο σίγουρο είναι πως αρκετά σύντομα θα πρέπει να περιμένουμε ραγδαίες εξελίξεις προς το καλύτερο.

Πλεονεκτήματα ελέγχου θερμοκρασίας ατμοποίησης:

1) Έλεγχος της θερμοκρασίας που επιτυγχάνεται στον ατμοποιητή μας.
2) Εξάλειψη του φαινομένου της ανάπτυξης θερμοκρασίας σε στεγνό ατμοποιητή (Dry Hit)*.
3) Ελεγχόμενο άτμισμα.
4) Ποιοτικότερο άτμισμα μιας και έχουμε καλύτερη απόδοση γεύσης του υγρού αναπλήρωσης αλλά και έλεγχο της θερμοκρασίας του ατμού.
5) Σταθερή απόδοση της συσκευής μας.
6) Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των ανταλλακτικών κεφαλών.

*Αποφυγή του φαινομένου Dry Hit

Κατά τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου υπήρχε περίπτωση εαν ξεχνούσαμε να αναπληρώσουμε τον ατμοποιητή μας, να νιώσουμε την δυσάρεστη σε όλους μας εμπειρία της αλλοιωμένης γεύσης του στεγνού φυτιλιού (dry hit).

Με τον έλεγχο θερμοκρασίας δεν πρόκειται να συμβεί αυτό γιατί η συσκευή θα αναγνωρίσει ότι η αντίσταση έχει αναπτύξει υπερβολική θερμοκρασία και θα σταματήσει να λειτουργεί, με αποτέλεσμα την αποφυγή της δυσάρεστης εμπειρίας του λεγόμενου dry hit.

Πηγή: nobacco.gr